Technieken

Chiropractie is voor alle leeftijden van baby’s tot en met senioren. De meestvoorkomende klachten zijn rug-, nek- of hoofdpijn maar andere klachten kan de chiropractor ook effectief behandelen. Neem contact met ons op en vertel ons wat er aan de hand is, we zullen dan een vrijblijvend advies geven over een chiropractische behandeling.

Manipulatietechnieken – handmatig

Manipulatie
Manipulatie

Met een manipulatie corrigeert de chiropractor abnormale bewegingspatronen of bewegingsbeperkingen en normaliseert hij de zenuwfunctie. Het kan gebeuren dat u tijdens een manipulatie een knakkend geluid hoort. Dit geluid is het gevolg van de snelle drukwisseling binnen het gewricht en is volkomen onschuldig.

Tot de handmatige manipulatietechnieken behoren onder andere de diversified manipulatie techniek, de Gonstead techniek en de Atlas-correctie. Met deze laatste manipulatie richt de chiropractor zich specifiek op de bovenste nekwervel. Scheefstand van deze wervel heeft een negatieve invloed op uw wervelkolom en bekken.

Behandelingen met instrumenten

De impulser
De impulser

Soms moet de chiropractor druk uitoefenen op een klein oppervlakte. In dat geval gebruikt hij een aantal diverse instrumenten waarmee hij uiterst gericht de plek in kwestie kan behandelen. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van behandelmethodes.

De zogenaamde impulser is een voorbeeld van een chiropractisch instrument. De impulser geeft gedoseerde, zachte en precieze mechanische manipulaties aan de gewrichten van de rug aan de ledematen.

 

 

 

Dry needling
Dry needling

Dry needling is bijzonder geschikt voor de behandeling van myofasciale pijn en triggerpoints. Myofasciale pijn verwijst naar klachten in het lichaam die gepaard gaan met uitstralende pijn en verlies van spierfunctie. Triggerpoints zijn kleine, voelbare verhardingen in een spier die bij aanraking of bij het rekken van de spier zeer pijnlijk zijn. Bij dry needling plaatst de chiro een zeer dunne naald din de aangedane spier. Dry duidt erop dat er niets geïnjecteerd wordt.

 

 

 

 

De graston techniek
De graston techniek

De graston techniek stelt de chiropractor in staat om onderhuids verkleefd bindweefsel (fascia) los te maken. Met speciale instrumenten wrijft de chiropractor over de huid om het onderliggende verkleefde weefsel vrij te maken. Het losgekomen weefsel wordt vervolgens door het lichaam afgebroken en afgevoerd.

 

 

 

 

Kinesiotaping
Kinesiotaping

Een andere methode waarbij de chiropractor gebruikt maakt van hulpmiddelen is kinesiotaping ook wel bekend als medical taping. De tape tilt de opperhuid op waardoor het volume van de tweede huidlaag met daarin de haarvaatjes groter wordt. Het gevolg is een betere doorbloeding, een efficiëntere aanvoer van voedingstoffen en een optimale afvoer van afvalstoffen. de liftende werking van de tape vermindert de druk op de spieren en daardoor de pijn.

 

 

 

 

Myovision
Myovision

De spier of myovision scanner is een hightech medisch apparaat dat de spieractiviteit meet. Het apparaat registreert een afwijkende spierspanning en verschoven wervels. Een myovision scan maakt in feite zichtbaar wat de chiropractor voelt. Soms veroorzaken beknelde en geïrriteerde ruggenwervels namelijk niet meteen pijn. De scan brengt de probleemzones echter duidelijk in beeld, waarop de chiropractor een passende behandeling kan starten. De scan is voor iedereen!

 

 

 

 

Naast de hierboven genoemde technieken en methoden maken we in onze chiropractiepraktijken in Elst en Groesbeek ook gebruik van anderen technieken. Twijfelt u over uw klacht of wenst u een bepaalde methode. Stel uw vragen gerust door gemakkelijk een e-mail te sturen of even te bellen. We beantwoorden graag uw vraag.

 

Chiropractie, ook bij baby's
Chiropractie, ook bij baby’s!