Titleist Performance Instituut (TPI)

Onze chiropractor Saara is TPI gecertificeerd. Wat dat inhoudt wordt hieronder uitgelegd.

De Titleist Performance Instituut (TPI) is ’s werelds toonaangevende educatieve organisatie die zich toelegt op de studie van hoe het menselijk lichaam functioneert in relatie tot de golfswing. TPI is opgericht door chiropractor dr. Greg Rose, samen met een van de beste golfpro’s ter wereld, Dave Philips, de huidige golfprofessional van Jon Rahm.

TPI werkt volgens het principe dat elk lichaam verschillend is en daarmee elke golfswing ook. Het heeft dus geen zin om te proberen om de swing van Tiger Woods na te doen als je lichaam compleet anders in elkaar zit. TPI heeft duizenden verschillende golfswings vastgelegd doormiddel van motion capture pakken en ze hebben daardoor een goed idee gekregen wat er gebeurt in een golfswing. Waarom er sommige mensen ver kunnen slaan terwijl andere mensen dat niet kunnen. Waarom sommige mensen structureel een slice slaan en andere structureel een draw. En het meest belangrijke, waarom sommige mensen pijn aan hun lichaam krijgen van golfen en andere niet. Door deze zaken in kaart te brengen, zijn ze instaat te zeggen welke bewegingen een lichaam zou moeten kunnen om een goede golfswing te doen. Welke golfswing er het beste bij jouw lichaam past. als je lichaam beperkingen heeft. En, misschien wat belangrijker is, welke bewegingen in de golfswing kunnen leiden tot blessures en pijn.

Professionele golfspelers hebben een heel team achter zich staan, een golfprofessional, een medisch persoon, een masseur, een personal trainer, enzovoort. Met behulp van TPI kunnen wij een soort gelijk team aanbieden aan de amateur golfer. Door middel van onze samenwerking met een TPI gecertificeerde PGA-Holland golfprofessional in de regio, Danny van Sommeren, zijn wij instaat om u zowel met uw lichamelijke problemen als met uw golf technische problemen bij te staan. 

Danny en wij zijn beide instaat om een snelle inschatting te maken van uw lichamelijke mogelijkheden doormiddel van een zogenaamde screen. Door het doen van een aantal bewegingen kunnen wij zien wat uw lichamelijke mogelijkheden zijn en of deze te verhelpen zijn of dat uw swing hierop moet worden aangepast. Doordat wij binnen onze samenwerking beide instaat zijn deze screen af te nemen, is het voor ons gemakkelijk om samen te werken en uw een goed werkend team te bieden dat verstand heeft van een lichaam en een swing.

Voor een screen kunt u met ons telefonisch een afspraak maken. Voor informatie over Danny en voor het boeken van een golfles kunt u kijken op:

www.golflinked.nl
Edisonstraat 31
6604 BT Wijchen
024-7370434
danny@golflinked.nl