Behandelingen


Hoe we je helpen

Bij Elst & Groesbeek gebruiken we verschillende technieken om je klachten zo effectief aan te pakken. Effectief behandelen begint namelijk al bij de kennismaking.

Het intakegesprek

Wanneer je bij ons in behandeling gaat, zal er altijd eerst een eerste consult plaatsvinden. We zullen je klachten, je gezondheid, leefgewoontes en andere relevante zaken doorspreken zodat we een compleet beeld kunnen vormen van jouw behoeften. Hierna zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden waarbij we neurologische, orthopedische en en chiropractische testen doen. Aan de hand van de resultaten van deze testen kunnen we een diagnose stellen en kunnen we aangeven of we je met je klachten kunnen helpen. Mocht dit zo zijn, dan wordt er een behandelplan opgesteld en spreken we de mogelijkheden met je door. Kunnen we de klacht niet behandelen, dan verwijzen we je door naar een andere therapeut of specialist. Onderzoek toont aan dat de werking van uw wervelkolom werkelijk impact heeft op de wijze waarop uw hersenen werken!

Zo gaan we te werk!

Chiropractie is voor iedereen geschikt, voor een uiteenlopend spectrum aan klachten. Met behulp van manipulatietechnieken worden wervelblokkades opgeheven door druk uit te oefenen op de rugwervels. We gebruiken onze handen of instrumenten om dit te doen. Wij werken met de volgende instrumenten, behandelingen en methoden: 

Chiropractische behandeling / Manipulatie

Een manipulatie is een procedure waarbij chiropractoren hun handen gebruiken om een gecontroleerde, snelle druk te zetten op een gewricht in de wervelkolom.

Impulser

Dit apparaat laat doormiddel van impulsen en vibraties de wervels wat beter bewegen en rekt kleine banden en spieren rond de wervelkolom op. Hiermee zorgt het voor een beter bewegende wervelkolom.

Dry needling

Met minuscule kleine naaldjes kunnen we triggerpoints (spierknopen) behandelen. Deze behandeling is ideaal op hardnekkige, pijnlijke spieren aan te pakken en werkt erg effectief tegen bijvoorbeeld hoofdpijn en een tenniselleboog.

Kinesiotaping

Door middel van elastisch kinesiotape te gebruiken kunnen we door de huid ondersteuning geven aan spieren die zwak zijn geworden. Ook dient het tape ervoor een een gedeelte van de functie van spieren over te nemen, zodat de onderliggende spieren even tot rust kunnen komen. 

Cupping / Skinrolling

Deze technieken zorgen ervoor dat de huid weer goed beweegt op de laag eronder, een bindweefsel laag. Vaak kunnen verklevingen tussen deze twee lagen zorgen voor een strak gevoel en voor pijnklachten.

IASTM / Graston

Bij Instrument Assisted Soft Tissue Manipulation (of graston) worden er instrumenten gebruikt om spieren en bindweefsel te behandelen.

Met deze en andere technieken helpen we jouw pijn verlichten. Benieuwd of we jou klacht kunnen verhelpen of heb je interesse in een van deze behandelingen? Neem gerust contact met ons op om kennis te maken of je vragen te stellen. Om direct een online afspraak te maken klik je hier

Risicovrij, pijnvrij

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het manipuleren van de gewrichten pijnloos. Tijdens de behandeling kan het zijn dat je gekraak hoort. Dit ontstaat door een gasbubbel die zich vormt in het gewricht en is dus niet afkomstig van je botten, zoals veel mensen denken. Velen voelen zich, zeker na de eerste behandeling, vermoeid of stijf. Dit is een signaal dat het lichaam aan het herstellen is. Chiropractie is echter herkend als een van de veiligste geneeswijzen. Doordat we eerst een uitgebreide intake doen, hebben we een goed beeld van jouw klachten en jouw lichaam, waardoor de kans op risico’s nog verder afneemt. Ook volgen we regelmatig bij- en nascholing.

Chiropractie Elst & Groesbeek

Wij onderscheiden ons in zorgvuldigheid en persoonlijke aandacht voor elk individu. Met passie voor ons vak helpen we op dagelijkse basis verschillende klachten en kwalen behandelen. Hoeveel behandelingen nodig zijn, varieert. We beginnen meestal met een intensieve behandeling. Wanneer de pijn is afgenomen en je merkt dat je beter kunt bewegen, krijg je ook thuis oefeningen om thuis te doen om het herstel verder te bevorderen. Naarmate je langer in behandeling bent is het mogelijk om af te bouwen. Al snel zul je merken dat je mobiliteit toeneemt en je pijnklachten nemen af. Meer weten of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem hier contact op of boek direct een gratis screening

Reviews

‘Vandaag een goede behandeling gehad van Maarten. Ik voelde me gelijk gewoon goed!
De pijn trok heel snel uit mijn arm en ik had geen naklachten. Ook niet na het rechtzetten van mijn nek.
Heel blij mee!’

- Sarah

‘Zeer kundig en effectief. Had rugklachten en bij screening bleek de oorzaak in het bekken te zitten waardoor de rug overcompenseerde tot enorme klachten en pijn. Na de behandeling was het euvel wonderbaarlijk meteen verholpen. Wat natuurlijk wel nog enkele behandelingen nodig blijft hebben om dit resultaat te behouden. Heel erg blij en zeer tevreden met deze opluchting dat ik klachtenvrij ben.’

- Alfrieda

‘2 fantastische therapeuten!
Goede behandeling met resultaat
Dankjewel’

- Isabelle

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.