Klachten


Klachtenvrij met chiropractie

Lichamelijke klachten kunnen ontzettend veel verschillende oorzaken hebben. Soms zijn deze direct terug te leiden, zoals een val of verkeerde beweging, bijvoorbeeld tijdens het sporten. In andere gevallen is de oorsprong wat lastiger te herleiden. Onverklaarbare pijnklachten zijn vaak niet medisch te herleiden en er is ook geen sprake van een aandoening die klachten zou moeten veroorzaken. Vaak is dit het gevolg van vastzittende rugwervels en strakke spieren. Deze kunnen zenuwen beknellen en pijn elders in het lichaam veroorzaken.

Veelvoorkomende klachten

In onze praktijk zien we veel mensen met hoofdzakelijk rug-, nek- en schouderklachten. Ook zien we vaak mensen met tintelingen of gevoelloosheid in de benen en armen. Omdat organen en weefsels goed functioneren in een gezond lichaam, ervaren veel onderdelen van het lichaam profijt van chiropractie. Verder voorkomt chiropractie het (verder) beschadigen van de wervels of de zenuwen.

Rugklachten

Vrijwel iedereen heeft wel eens rugpijn. Een groot deel van deze klachten zijn van langdurige of terugkerende aard. Om te voorkomen dat het herstel een langdurig en moeizaam proces wordt, is het belangrijk om ons tijdig te raadplegen.

Lees verder

Nekklachten

Als je last hebt van nekpijn dan kan dat van grote invloed zijn op je functioneren thuis of op het werk en in je dagelijks leven. Nekpijn is een veel voorkomende klacht. Naar schatting krijgt maar liefst 70% van de bevolking er wel eens mee te maken.

Lees verder

Hoofdpijn

Wist je dat 20% van de Nederlandse bevolking wekelijks hoofdpijn heeft? Er bestaan verschillende soorten hoofdpijn met verschillende oorzaken, zoals spanningshoofdpijn of migraine. Hoofdpijn heeft vaak een oorsprong in gewrichten of spieren van de nek en de schedelrand.

Lees verder

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen heel belemmerend zijn en kunnen uw dagelijkse activiteiten sterk beïnvloeden. In veel gevallen wordt de diagnose ‘slijmbeursontsteking’ (bursitis) of ‘peesontsteking’ gesteld. Ontstekingsremmers en injecties hebben meestal slechts een beperkt en tijdelijk effect.

Lees verder

Heupklachten

Met ‘heupklachten’ worden klachten bedoeld die voortkomen uit het heupgewricht. Pijn met een oorsprong in het heupgewricht wordt vaak gevoeld in de liesstreek en straalt vaak uit naar de knie.

Lees verder

Ischias en hernia

Ischias is een uitstralende zenuwpijn in de bil en/of het been. De naam ischias stamt af van de naam van de zenuw nervus ischiadicus (grote beenzenuw). Deze zenuw vormt zich vanuit de onderrug en loopt via de bil langs de achterkant van het been naar de kuit en voet.

Lees verder

Artrose

Artrose, in de volksmond ook wel slijtage genoemd, is een gewrichtsaandoening waarbij de kwaliteit van het kraakbeen achteruit gaat. Het is onderdeel van een normaal verouderingsproces en treedt dan ook bij iedereen in meer of mindere mate op.

Lees verder

Sportblessures

Bewegen is goed om het lichaam fit te houden en je weerstand te verbeteren. Het kan zijn dat je toch iets in je lichaam verrekt, scheurt of verdraait tijdens het sporten. In dat geval spreken we van een sportblessure.

Lees verder

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap hebben veel vrouwen last van pijnklachten in bijvoorbeeld de rug en bekkengewrichten. Tijdens een zwangerschap veranderen er veel dingen in uw lichaam, zowel in je bewegingsapparaat als hormonaal. Dit kan pijnklachten veroorzaken.

Lees verder

Baby’s

Baby’s hebben ook een wervelkolom die onderhevig is aan allerlei invloeden, dus ook zij kunnen pijnklachten ervaren die hun oorsprong in de wervelkolom hebben. Soms kan de oorzaak van de klachten terug te voeren zijn naar de bevalling of de positie van het kind in de baarmoeder.

Lees verder

Kinderen

Kinderen zijn in hun opgroeiende periode onderhevig aan fysieke stress. Onder andere sport, valpartijen, langdurig tablet-, telefoon- of computergebruik en langdurig zitten op school kunnen klachten veroorzaken. Je kind kan klagen over hoofdpijn, nekpijn of rugpijn of kan geïrriteerd zijn.

Lees verder

Reviews

‘Vandaag een goede behandeling gehad van Maarten. Ik voelde me gelijk gewoon goed!
De pijn trok heel snel uit mijn arm en ik had geen naklachten. Ook niet na het rechtzetten van mijn nek.
Heel blij mee!’

- Sarah

‘Zeer kundig en effectief. Had rugklachten en bij screening bleek de oorzaak in het bekken te zitten waardoor de rug overcompenseerde tot enorme klachten en pijn. Na de behandeling was het euvel wonderbaarlijk meteen verholpen. Wat natuurlijk wel nog enkele behandelingen nodig blijft hebben om dit resultaat te behouden. Heel erg blij en zeer tevreden met deze opluchting dat ik klachtenvrij ben.’

- Alfrieda

‘2 fantastische therapeuten!
Goede behandeling met resultaat
Dankjewel’

- Isabelle

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.